Norveç'te evinde ölen adamın cesedi dokuz yıl sonra bulundu

Norveç'in başkenti Oslo'da, 2011'de evinde ölen bir kişinin cesedi tamirat ihtiyacı olunca şans eseri bulundu. Adamın emekli maaşının 2018'de kesildiği, faturaların otomatik ödendiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Norveç'in başkenti Oslo'da, kendi evinde ölen bir kişinin cesedi dokuz yıl sonra bulundu. Norveç polisi, ismi açıklanmayan adamın öldüğünün bu kadar uzun süre ortaya çıkmamasının kendilerini de şaşırttığını açıkladı.

Norveç devlet televizyonu NRK'nin haberine göre, 60'lı yaşlarındaki adamın öldüğü aralık ayında, bir apartman görevlisinin tamir işleri için daireye girmek istemesiyle ortaya çıktı. Kapının açılması için polis çağrıldı ama boş olduğu zannedilen daireden, dokuz yıl önce ölen adamın cesedi çıktı.

BİR KARTON SÜT VE MEKTUBUN TARİHİNE BAKTILAR

Polis, evde bulunan bir karton süt ile bir mektubun üzerindeki tarihe dayanarak, adamın Nisan 2011'de öldüğüne inanıldığını açıkladı. Otopsi sonucundaysa, ölümün doğal yollardan kaynaklandığı tespit edildi.

MAAŞI İKİ YIL ÖNCE KESİLDİ

Komşular, adamın fazla sosyal olmadığını ve onu artık göremediklerinde, taşındığını veya bir huzurevine yatırıldığını düşündüklerini anlattı. Norveç devlet televizyonuna göre, ismi açıklanmayan adamın emekli maaşı, Norveç Çalışma ve Refah İdaresi'nin kendisine ulaşamadığı 2018'de kesildi. Fakat bu tarihe kadar biriken para sayesinde faturalar otomatik olarak ödenmeye devam etti.

POLİS: BAŞKALARIYLA ÇOK AZ TEMAS KURAN BİR KİŞİ

Adamın birden fazla kez evlenmiş olduğu ve çocuklarının da bulunduğu belirtilirken, başkent Oslo'daki evinde öldüğünün nasıl olup da dokuz yıldır fark edilmediği konusu tartışma yarattı. Oslo polisinden Grete Lien Metlid, meslektaşlarıyla birlikte bu konuya kafa yorduklarını belirterek, "Bu özel bir vaka ve bizim açımızdan birçok soru işareti yarattı. Elimizdeki resme bakarak, başkalarıyla çok az temas kurmayı seçen bir kişi olduğu açık" dedi. (DIŞ HABERLER)